Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Μουσταλευριά: Μία συνταγή

Υλικά:
12 ποτήρια νερού μούστος
3 κουταλιές στάχτη από ξύλα
αμύγδαλα ή καρύδια
2 ποτήρια νερού αλεύρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τον μούστο μαζί με την στάχτη που την έχετε τοποθετήσει σε πάνινο σακουλάκι και τον βράζετε ενώ παράλληλα τον ξαφρίζετε συνεχώς μέχρι να φύγουν όλοι οι αφροί.
Τον μούστο μετά, τον περνάτε από σουρωτήρι και πανιά ώστε να καθαρίσει τελείως και να πάρει ένα καθαρό χρώμα.
Στην συνέχεια ρίχνετε μέσα σε αυτόν 2 ποτήρια του νερού αλεύρι και τον ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει, μέχρι να ψηθεί καλά σε σιγανή φωτιά. Μερικοί ρίχνουν και ένα ματσάκι με φύλλα λεμονιάς για άρωμα.
Όταν το μίγμα αυτό αρχίσει να πήζει ( το δοκιμάζετε βάζοντας λίγο σε ένα πιάτο), προσθέτετε τα αμύγδαλα ή τα καρύδια, λίγη κανέλα και το βγάζετε από την φωτιά.
Το μοιράζετε σε πιάτα ή σε ταψιά και το πασπαλίζετε από πάνω με λίγο σουσάμι.

ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ!!

(Από βιβλίο μαγειρικής!!!)


Από Αναστασία, Άννα-Μαρία και Μαρκέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου